Остават затворени изходите на област Разград

Пътищата по всички направления в област Разград остават затворени за движение.

Въпреки въведената около 22 часа забрана за всички МПС, през нощта са евакуирани близо 80 души, закъсали в преспите с автомобили и автобуси.

YouTube

Към момента бедстващи по пътищата няма. Хората са упътени да нощуват в места за настаняване.

Две училища в Разград преустановиха учебен процес

Заради усложнената зимна обстановка пътищата в Община Разград са затворени, има населени места без електричество и вода, както и училища, в които не се провеждат учебни занятия.
Без електричество заради аварии в далекопроводи са селата: Дряновец, Гецово, Топчии, Просторно, Черковна и Островче, а без вода – Дянково. Републиканската пътна мрежа е затворена, вследствие на това към момента не се почиства и общинската. Очаква се в следобедните часове да намалеят навяванията и да започне разчистването на шосетата извън населените места. Снежната покривка е 15-17 см., през нощта вятърът е бил с пулсации до 50-60 км./ч.

Поради липса на ел. захранване няма вода на места в Разградско

В общинския център улиците се почистват от Еф Си Си, със сол се обработват стръмните участъци в посока жк „Орел“, почистен е пътят до ЖП гарата, приоритетно се разчистват пешеходните зони в централната част, за да се осигури достъп на гражданите до работните им места, както и към училищата, в които се провеждат учебни занятия. Училищните директори имат възможност сами да преценят днес да не се учи, това са сторили ръководствата на: ППМГ“Акад. Н. Обрешков“, СУ“Христо Ботев“, Спортно училище и ПГО“Станка Николица“. Частично е затруднена работата и на социалните услуги, двата дневни центъра няма да работят днес, но от Домашен социален патронаж ще осигурят храна до населените места, към които имат ангажименти.

Авария остави Разград без парно

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе