Свети Валентин става все по-скъп, въпреки че губи популярност

През тази седмица на дневен ред излиза Денят на влюбените, който през годините се е превърнал в огромна търговска възможност за малки и големи предприятия.

Така, дори и да не искате да празнувате, навярно около Вас ще има множество мероприятия, промоции и реклами, които няма да Ви оставят на мира.

YouTube

В наши дни любовта вече има парично изражение, особено когато говорим за 14 февруари.

За това свидетелстват данните за разходите на потребителите в САЩ, които всяка година по това време разтварят портфейлите за най-различни артикули и услуги, крещящи „обичам те”, като свещи, цветя, романтични вечери и прочее.

Средните разходи на потребител за Свети Валентин записват ръст през 2019 г., въпреки отчетливия спад на интереса към този ден в САЩ, пише Forbes.

Общите харчове на американците за празника на любовта се очаква да достигнат колосалните 20.7 млрд. долара през тази година, което е повишение от 6% спрямо 2018 г., когато за романтика бяха отделени 19.6 млрд. долара, сочат данните на Националната федерация за търговия на дребно.

Това е рекордна сума в САЩ, въпреки че популярността на празника намалява. Преди десетилетие делът на американците, заемащи участие в празненствата, е възлизал на 63%.

За сравнение, в наши дни този дял е спаднал с цели 12 процентни пункта, до 51% от населението. На фона на тези данни, става ясно, че хората, които продължават да отбелязват Свети Валентин, правят по-сериозна подготовка от всякога.

Това показва, че любовта не излиза евтино в наши дни. Разбивката на предвидените разходи сочи, че празнуващите са предвидили 93.24 долара за романтичните си партньори, 29.87 долара за други членове на семейството си, 9.78% долара за приятели, 8.63 долара за съученици или учители, 7.8 долара за колеги, 6.94 долара за домашни любимци и др.

Традиционно, мъжете ще отделят най-сериозни средства – средно по 229.54 долара, което е над два пъти от планирате разходи на жените, а именно средно по 97.77 долара.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе