Започнаха засилени проверки на автомобили за анализ на отделяните газове

От днес представители на Столична община, съвместно със служители на отдел „Пътна полиция“ при СДВР започват масови проверки на моторни превозни средства с мобилни газ анализатори. Инспекцията се извършва по разпореждане на кмета на Столична община г-жа Йорданка Фандъкова. Целта на проверките е да не се движат автомобили с техническа неизправност, които замърсяват въздуха. Уредите показват дали отработените газове отговарят на стандартите за конкретния автомобил. Ако отчетеният резултат е извън определените норми, превозното средство ще бъде спирано от движение до отстраняване на неизправността, уточни старши инспектор Христо Петров от столичната пътна полиция.

Към 18 часа служителите на пътна полиция са проверили 60 моторни превозни средства, един автомобил не отговаря на техническите изисквания и е спрян от движение до отстраняване на техническата неизправност, съгласно Закона за движение по пътищата.

YouTube

Екипите на Столичен инспекторат проверяват за непочистена ходова част на тежкотоварни автомобили и замърсяване на пътното платно. На четири камиона днес са съставени актове за непочистена ходова част, а от началото на годината са съставени 14 акта.

Проверките продължават.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе