Най-надеждната автомобилна марка се оказа корейска

Американската компания JD. Power публикува класацията си за най-надеждни автомобилни марки. На първо място през тази година се оказа корейският бранд Genesis, който изпреварва японския Lexus.

Любопитното е, че марката на Hyundai за първи път участва в надпреварата. Причината е, че тя е сравнително нова на пазара – появи се през 2008 г., когато така беше кръстен новият флагман на Hyundai. Първите модели от бранда – седаните G80 и G90, обаче се появиха едва през 2016 г. В случая експертите на JD. Power са изследвали автомобили на възраст до 3 години, като това дава право на Genesis да участва.

YouTube

Средният показател на лидера през тази година е 89 повреди на 100 автомобила, като по този показател Genesis значително превърхожда втория в класирането Lexus, при който са отчетени 100/100. Третото място е за американския Buick (той печели при масовите производители), а в Топ 5 влизат още Porsche и Toyota.

Самата класация се прави след проучване на експертите на агенцията на модели в отделни категории. Те се допитват до собствениците на автомобили, които трябва да разкрият с какви проблеми са се сблъсквали. Съответно, коли се класират и по отделни класове. Ето и победителите в тях:

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе