НСО ще извърши проверки за опасни предмети и вещества на възпоменателната церемония за 147 години от гибелта на Васил Левски

На 19 февруари (сряда) в София ще бъде отбелязана 147-годишнината от гибелта на Васил Левски. Възпоменателната церемония-поклонение пред Паметника на Апостола на свободата е с начало 18.00 часа.

За гарантиране на сигурността на присъстващите на възпоменателната церемония служителите на Националната служба за охрана (НСО) ще осъществяват проверка на гражданите за опасни предмети и вещества. Желаещите да присъстват ще имат достъп до събитието през три контролно-пропускателни пункта – на кръстовището на бул. „Васил Левски“ и ул. „Оборище“; на бул. „Дондуков“ и бул. „Васил Левски“ и на бул. „Янко Сакъзов“ и ул. „Панайот Волов“.

YouTube

Служителите на НСО ще извършват проверки за опасни предмети и вещества на основание чл. 30, ал. 1 от Закона за Националната служба за охрана, като ще проверяват за наличие на огнестрелни и хладни оръжия и остри предмети, експлозиви и леснозапалими вещества, източници на йонизиращи лъчения, фойерверки и други пиротехнически изделия. Граждани, които носят обемисти багажи, няма да бъдат допускани на мероприятието, поради невъзможност на място да бъде организирано съхраняването им.

Цветя пред Паметника на Апостола ще могат да бъдат полагани в деня на събитието до 15.00 часа, между 16.00 ч. и 17.00 ч. и след приключване на официалната церемония.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе