Започва приемът на творби за четвъртия младежки литературен конкурс на името на проф. Боян Пенев

Започва приемът на творби за четвъртото издание на младежкия литературен конкурс на името на проф. Боян Пенев. Творческата надпревара се организира от Община Разград и Регионална библиотека „Проф. Боян Пенев“ с медийното партньорство на вестник „Екип 7“.

Конкурсът е явен, в него могат да участват млади творци на словото на възраст до 20 години от Община Разград. Провежда се в два модула – поезия и кратък разказ. Поетичните творби, представени в конкурса, могат да са до 3, не може да са публикувани досега, няма тематично ограничение. По избор е и темата за кратък разказ, ограничението там е до 1 творба.

Наградите са парични – и в двата модула за първо място по 200 лева, за второ – по 150 лв., за трето – по 100 лева.

Краен срок за изпращане на творбите е 5 май 2020 година.

Участниците в конкурса трябва да изпратят творбите си на един от следните  имейли: [email protected][email protected] или на хартиен носител на адрес: гр. Разград, ул. “Бели Лом“ №28.

В писмото всеки участник трябва да напише следната информация: три имена, възраст, адрес, телефон за връзка. Тема на писмото – Литературен конкурс на името на проф. Боян Пенев. Самите творби трябва да бъдат прикачени в отделен файл.

Творбите ще бъдат оценени от тричленно жури, а резултатите от конкурса ще бъдат обявени в навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.

За допълнителна информация: Дирекция „Култура, спорт, туризъм“, телефон: 084/618 243 и РБ „Проф. Боян Пенев“, телефон: 0878 643 954.

Пълният регламент можете да видите на сайта на Община Разград.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе