Най-странната причина за отказване на шофьорска книжка

Бразилецът Денис Албино фактически би могъл за кара автомобил още от 1994 г., когато е навършил 21 години. Той се е научил да управлява автомобили, знае отлично правилника за движение, но не може да се яви на изпит, тъй като е прекалено… висок.

А Денис се нуждае от автомобили, тъй като всеки ден пътува за работа в бразилска телевизия. Там той участва в шоу, в което демонстрира своя висок ръст – 230 см. Проблем за мъжа е и фактът, че носи обувки 52-ри номер, които са прекалено големи за педалите на автомобила.

YouTube

Преди 4 години бразилецът е на път да разреши проблемите си, като си купува Volkswagen Parati (модел, предлагат на местния пазар) и премества седалката с 10 см назад. Въпреки това, главата му опира в покрива и Денис отново остава разочарован, съобщава изданието Unilad.

Сега Албино е решен да се пробва отново, като ще си купи кабриолет. А дотогава мъжът ще продължи да кара без книжка. Тъй като е вторият по височина човек в Бразилия, той е много популярен и досега пътните полицаи винаги го пускат, без да го наказват.

Източник: automedia.investor.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе