Ето как да изберете най-добрия туроператор за вас

Някои от най-запомнящите се пътувания са трудни за организиране сами. Но преди да поставите следващата си ваканция в ръцете на компания, уверете се, че знаете как да намерите най-подходящата за вас.

Мечтаете ли да карате колело из Тоскана или да станете свидетел на традиционен танц шихат в Мароко, но все пак нямате време да планирате пътуването сами? Няма нужда да се тревожите; има цял сегмент от туристическата индустрия, който може да управлява логистиката за вас. Всичко, което ще трябва да направите, е да проявите чувство на любопитство и признателност към нови преживявания.

YouTube

Организираните пътувания са все по-популярни отчасти, защото е трудно да се създадат маршрути за приключенско пътуване до отдалечена дестинация или с определени културни изживявания самостоятелно. А Шанън Стоуъл, изпълнителен директор на Adventure Travel Trade Association (ATTA), отчита, че търсенето на приключенски пътувания – определено като пътуване, което включва два от следните три аспекта: връзка с природата, взаимодействие с културата и физическа активност – се увеличава с 20 процента всяка година: „Хората са по-заинтересовани от преживяванията в наши дни. Приключенското пътуване се ангажира с най-дълбоката част от нас самите.“

Изборът да работите с туристическа компания или туроператор премахва стреса и предположенията, като ви позволява да се отпуснете и да се насладите на изживяването. Ето няколко съвета.

Определете приоритетите си

Ричард Вайс, директор на „Стратегическо пътуване консултиране“ и бивш главен изпълнителен директор на „Backroads“ и главен изпълнителен директор на MT Sobek, препоръчва на пътниците да изяснят приоритетите си, преди да започнат.

Каква дестинация искате да посетите? Пътувате ли с група семейства или приятели или искате пътуване, предназначено специално за вас? Отворени ли сте за групово турне с хора, които не познавате, или бихте предпочели да направите обиколка самостоятелно? Искате ли активно пътуване? Какво ниво на лукс желаете? Тези въпроси ще ви помогнат да стесните компаниите и маршрутите, които могат да ви заинтересуват.

Направете изследвания

Започнете с питането на приятели за техните препоръки; те могат да ви разкажат за компаниите, с които са пътували, и да споделят снимки и подробности за опита си. Други надеждни източници като любими списания за пътуване и уебсайтове също могат да ви насочат в правилната посока. Google е удобен инструмент за търсене, но не забравяйте, че рекламните кампании влияят върху това кои фирми да се покажат на първо място.

Разглеждайте внимателно уебсайтовете

Когато проучвате уебсайта на потенциална компания, потърсете информация за езиците, на които се говори на пътуванията, както и за дестинациите, в които компанията е специализирана и колко дълго е работила с тях. По-дългият път често показва, че компанията има опит да създава уникални преживявания за своите гости.

Може би най-важното е, че сайтът ще покаже цялостната философия за организацията на пътуване.

Проверете обучението по безопасност и процедурите

Най-важното за всяко пътуване е безопасността, защото винаги има някакъв присъщ риск при пътуването. Насоките за безопасност и обучение на дадена компания вероятно са публикувани на нейния уебсайт, но Вайс казва, че си струва да проверите, за да сте сигурни, че туроператорите са обучени за основна първа помощ. Той също така предупреждава: „Колкото по-приключенско е пътуването, толкова по-маловажна е основната първа помощ. Вместо това ще искате да попитате какви съоръжения разполага с компанията за евакуация при спешни случаи.“

Задайте въпроси

Говорете с избраните от вас туроператори, задайте им всичките си въпроси. Пожелаваме ви успех с търсенето!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе