Как да откриете най-подходящия парфюм за Вас?

Парфюмът е един от продуктите, които намират място в ежедневната грижа за външния ни вид. Затова често го приемаме за даденост, но не бива да подценяваме неговото действие. Оказва се,  че според различни проучвания, направени пред годините, тези красиви ухания правят много повече от това просто да поддържат телесния ни аромат приятен.

Според учените, парфюмите имат силата да влияят на настроението и продуктивността ни, да ни направят по-привлекателни за отсрещния пол, или пък напълно да отблъснат потенциални партньори. Това звучи наистина сериозно. Затова и ние трябва да подходим сериозно, когато избираме парфюм. Експертите отбелязват, че не само е важно да ухаем хубаво, но да намерим онзи аромат, който най-добре подчертава индивидуалността ни ще работи в наша полза. В тази статия ще Ви издадем няколко експертни трика, с помощта на които да откриете най-подходящия парфюм за Вас. Ето кои са те:

YouTube

1. Открийте какво Ви харесва

Парфюмната индустрия е огромна и всяка година на пазара излизат нови аромати. Затова е истинско предизвикателство да намерите парфюм, който да се превърне в запазената Ви марка. Невъзможно е да подушите всички тях и просто да избере. Затова специалистите съветват, преди да тръгнете на лов за подходящото ухание, първо да разберете какви парфюми Ви харесват най-много. Най-лесният начин да го направите е да видите какво обединява ухания, които се намират в колекцията Ви. По всяка вероятност ще откриете, че те принадлежат към едно семейство – флорални, цитрусови, дървесни и др. Или пък има една нотка, която се повтаря – ванилия, иланг-иланг, кокос. Използвайте това като отправна точка, която ще ви помогне значително да смалите кръга от възможности.

2. Опитайте с класически аромат

Ако не притежавате голяма колекция и не може да прецените към какво да се насочите, то тогава опитайте класически аромат. Независимо дали говорим за дамски или за мъжки парфюми, на пазара има брандове, които са изключително популярни. Една от причините за това те да бъдат толкова успешни е защото са универсални и се харесват на широк кръг от хора. Освен това, класиката винаги е на мода и трудно ще сбъркате, избирайки такъв аромат. Някои от известните дизайнерски марки предлагат парфюми, създадени преди повече от век, които и до днес са на върха на класациите за най-купувани ухания.

3. Как да тествате аромата?

Самият процес на тестване също своите тънкости, които ще Ви издадем. На първо място, експертите препоръчват да не прекалявате с броя на парфюмите, които ще тествате. В противен случай, ще пренатоварите обонянието си и ще Ви бъде трудно да различите уханията. Един от криковете, който в бутиците ще Ви предложат, е да подушите кафе, между всеки отделен аромат. Така ще пречистите обонянието си между различните парфюми.

Освен това, много е важно да напръскате благоуханната течност директно върху кожата си. Заради специфичната биохимия на всеки човек, ароматът може да се прояви по различен начин на Вашата кожа. Затова е по-добре да тествате. По този начин ще имате възможността да изпробвате и неговата издръжливост.

4. А ако не откриете подходящо ухание?

Това е едва ли е възможно, тъй като разнообразието е наистина огромно. Все пак ако не успеете да си харесате, има един трик, който може да използвате. Създайте уникално и неповторимо ухание, като смесите един или два парфюма, лосион за тяло, дезодорант. По този начин вие ще сте единствения човек на земята, който ползва тази комбинация и ако я направите достатъчно добра, околните със сигурност ще искат да разберат каква е Вашата малка тайна, за да ухаете така завладяващо.

Това бяха няколко практични съвета от Венера Козметикс, които ще Ви помогнат да откриете перфектния аромат за Вас. Ако все още не сте, време е да започнете търсенето и да омаете всички със своя парфюм.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе