Как да предпазим собствеността си от градушките?

Ако живеете в район, където градушките са често срещани, не сте непознати с щетите, които те могат да причинят. От вдлъбнати превозни средства до раздробена зеленина, последствията от градушка често са и по-сериозни. Може да избързате, като преместите колата си в гаража в момента, в който започне да вали, но не забравяйте, че градушката също може да причини големи щети на вашия покрив и други части на вашия дом. Ето няколко съвета.

Не отлагайте

YouTube

Ако сте преживели градушка от каквато и да е величина, важно е да проверите имота си за щети. Според Allstate застраховките на собствениците на жилища обикновено покриват щети от градушки, но има ограничение във времето, когато става въпрос за подаване на сигнал. Квалифицираните застрахователи могат да определят кога е настъпила щета от градушка, така че чакането твърде дълго може да отслаби искането ви.

Също така, всички щети, които възникнат поради забавяне от ваша страна, не се покриват.

Сдобийте се с фотографски доказателства

Нещо, за което да си помислите, преди да бъдете засегнати от градушка, е да установите основна фото документация на вашия дом. Имайки снимки „преди“, вие улеснявате оценката на щетите (и доказването им) след връхлитането на бурята.

След градушка снимането трябва да върви ръка за ръка с цялата ви проверка за щети. Правете снимки на всякакви показатели за щети, както в дома, така и около него.

Грижете се за покрива

Ако има някакви повреди по земята или отстрани на дома ви, време е да проверите вашия покрив. Разбира се, безопасността е от съществено значение. Правете само това, което сте способни да направите безопасно, и вземете необходимите предпазни мерки. Вземете приятел с вас, за да държи стълбата, носете обувки с мека подметка и не се качвайте, когато вали дъжд или покривът е хлъзгав.

Различните видове покриви показват повреди по различни начини. Имайте предвид, че дори това, което изглежда като незначителни щети, може да бъде по-важно, отколкото си мислите.

Вземете си мрежа срещу градушка

Един отличен избор за вашия дом или селско стопанство е да си купите мрежи против градушки. Такива са изключително подходящи и за строителни обекти, така че приложенията на подобен материал без съмнение са много.

Много експерти съветват  да предпазите културите в открито поле с помощта на специализирани мрежи против градушка. Изработени от здрав полиетилен с повишена плътност (HDPE), те са изключително издръжливи и могат да се експлоатират дълго време. Успешно се справят с вредното въздействие на ултравиолетовите лъчи и други агресивни атмосферни фактори.

Важно е да се отбележи, че мрежите са разработени в сътрудничество с различни зеленчукопроизводствени предприятия и кооперативи така, че да могат да предоставят едновременно оптимална защита на продукцията и да не възпрепятстват фитосанитарните обработки.

Застраховки

Нещото, което трябва да запомните след всяка градушка е, че застраховката ви вероятно покрива ремонтите, но ваша отговорност е да предприемете определени стъпки. Трябва да действате бързо и задълбочено, като документирате всяка стъпка от пътя.

Надяваме се съветите от Sky Protect са били полезни и благодарение на тях да успеете да предпазите както дома си, така и бизнеса си от неприятното метеорологично явление. Пожелаваме ви успех!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе