Пристигнаха личните предпазни средства, договорени при посещението на премиера Борисов в Турция

Снимка: BBC.com

Рано тази сутрин пристигна първият камион с лични предпазни средства, които министър-председателят Бойко Борисов договори по време на посещението си в Република Турция. По-късно днес се очаква да пристигне и останалата част от договорените количества. По линия на тази доставка страната ни ще получи общо 50 000 броя предпазни маски, 100 000 броя защитни очила, 100 000 броя лично предпазно облекло и 150 000 броя калцуни. Направените предварителни разчети показват, че това количество предпазни средства може да стигне за нуждите на лечебните заведения и други структури за близо месец.

Заместник-министърът на здравеопазването д-р Бойко Пенков, който беше на ГКПП „Капитан Андреево“, където пристигнаха доставките от Турция, посочи че личните предпазни средства ще бъдат транспортирани в склад на здравното министерство, откъдето, посредством регионалните здравни инспекции, ще бъдат предоставени на лечебни заведения, центрове за спешна медицинска помощ и други структури.

YouTube

„Трябва да покрием нуждите на хората, които са на първа линия – спешни приемни отделения, гранични пунктове, полиция, НАП и т. н. Непрекъснато се правят дарения от предпазни средства на нашите регионални здравни власти. Те ги разпределят моментално по болници, центрове, ДКЦ-та, за да може хората да бъдат съхранени. Много е важно да защитим лекарите и сестрите“, коментира д-р Бойко Пенков.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе