Митнически служители задържаха над 3000 текстилни изделия, парфюми и обувки

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ задържаха 3079 текстилни изделия, парфюми и спортни обувки при пет отделни проверки през последните дни в районите на Дунав мост – Русе и Дунав мост – Видин. Голяма част от иззетите стоки са с обозначения на световноизвестни търговски марки. За част от стоките не са представени документи за закупуването или въвеждането им на територията на България и съответно ЕС.

При един от случаите, 379 парфюма и 210 чифта спортни обувки са открити в багаж на пътник при митническа проверка в района на ГКПП Дунав мост – Русе на 08.03.2020 г. на напускащ страната автобус, който е пътувал от Турция за Румъния. Стоките е пренасял турски гражданин, който не е представил документи за закупуването им или митнически документи за въвеждането им на територията на България, съответно на територията на ЕС. Срещу него е съставен акт за установеното административно нарушение.

YouTube

При друга митническа проверка в района на Дунав мост – Русе, в автобус пътуващ също за Румъния, са открити 27 чанти, придружавани от стюарда. Те съдържали общо 308 текстилни изделия, 249 чифта спортни обувки и 213 парфюмерийни изделия, за които не са представени документи.

На 06.03.2010 г., също в района на ГКПП Дунав мост- Русе са открити в багажното отделение на напускащ страната лек автомобил с българска регистрация 49 чифта спортни обувки с лого на световноизвестни марки като „ADIDAS“, „NIKE“, „ PUMA “. Други 76 чифта спортни обувки с лого на „NIKE“ и „ADIDAS“ и 38 спортни панталони са открити в туристически чанти на двама пътници в автобуси от Турция за Румъния, също в района на Дунав мост – Русе. Срещу нарушителите са съставени актове за установените административни нарушения.

При друг случай, при митническа проверка на напускащ страната камион с българска регистрация в района на Дунав мост – Видин са иззети 1322 текстилни изделия и 235 парфюма с лого на световноизвестни марки, сред които „Versace“, „Givenchy“, „ Gucci“, „Armani“, “Lancome“ и др., обвити с черно фолио. Те са открити в една от пратките, описана като палет с обувки за Италия. „Марковите“ стоки са задържани за нарушени права върху интелектуалната собственост. Уведомени са правопритежателите на съответните търговски марки.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе