Актуална информация за мерки и ограничения на придвижването в Европа и по света към 15 ч.

Словения – От 17 март Словения ограничава движението във въздушното пространство на страната до второ нареждане. Затварянето на въздушното пространство няма да важи за специални чартърни полети по хуманитарни причини, за хеликоптерите на полицията, словенската армия, болничните заведения и Планинската спасителна служба. До полунощ на 17 март Словения ще оказва съдействие за прибирането на словенски граждани, намиращи се извън страната. Отправен е апел към всички с вече закупени самолетни билети да не ги използват през днешния ден, тъй като няма да има начин за завръщането им.

Франция – От 12.00 часа на 17 март, за срок от 15 дни, влезе в сила забрана на неналожителните излизания, бяха наложени и строги ограничения в придвижването във Франция. Остават разрешени излизанията за набавяне на хранителни продукти и медикаменти, индивидуални излизания за придвижване до работа, когато опцията „работа от вкъщи“ е невъзможна, както и за спорт. Отложен е вторият тур на местните избори, предвиден за идната неделя. Новата дата ще бъде съобщена допълнително от правителството. 

YouTube

Република Корея – От 19 март се въвеждат по-стриктни гранични проверки за чужди граждани, притежатели на всякакви видове паспорти, както и за южнокорейски граждани, пристигащи от чужбина и влизащи на южнокорейска територия. Мерките ще включват попълване на информационна здравна карта с координати за контакт в страната (още в самолета), проверка на температурата, като при необходимост карантинните власти ще извършват прегледи, качване на специално приложение за самодиагностика на телефона и подаване на информация за здравословното състояние до компетентните власти в продължение на 14 дни.

Австралия и Нова Зеландия – На територия на двете държави няма да се допускат лица, отпътували или преминали транзитно през Китай, Иран, Република Корея и Италия през последните 14 дни. Изключение са австралийски и новозеландски граждани, постоянно пребиваващи, преки роднини на австралийски и новозеландски граждани и постоянно пребиваващи, в т.ч. съпрузи, деца и настойници (изключение се прави и за ученици 11 и 12 клас в австралийски и новозеландски училища, намиращи се в Китай при въвеждането на мерките.). Абсолютно всички, пристигащи в Австралия и Нова Зеландия са длъжни да се самоизолират (да се поставят под доброволна карантина) за 14 дни от датата на пристигане. Неспазване на тази мярка се наказва с тежки глоби или депортиране. Забранено е акостирането на круизни кораби на територия и на дете държави.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе