Марселиньо: За седем дни само веднъж излязох от вкъщи

Снимка: ludogorets.com

От Лудогорец продължават серията интервюта с футболисти по време на принудителната пауза в световния спорт и футбол заради пандемията от COVID-19. Днес е ред на Марселиньо. Ето как бразилецът с български паспорт поддържа форма в дните без групови тренировки.

– Как Ви се отразява принудителната пауза заради коронавируса?
– Както всички хора, така и аз спазвам препоръките на властите. Основно си стоя вкъщи. Тренирам физически, доколкото това е възможно. Правя различни упражнения. Не е като тренировките, на които съм свикнал, но ситуацията е такава. През последните седем дни само веднъж излязох навън, за да отида до магазина. Ако има нещо хубаво, то е, че по цял ден съм със семейството си.

YouTube

– Липсва ли Ви футболът?
– Много ми липсва. Не само на мен. И на съотборниците ми. И на колегите ми в клуба. И на феновете. Липсват ми мачовете. Липсват ми съотборниците в пълната съблекалня. Но съм оптимист, че всичко ще се оправи. Никой не знае кога, но може и да не чакаме дълго, ако спазваме правилата. Призовавам всички да ги спазват.

– Кога според Вас футболът ще се върне към нормалния си ритъм?
– Няма човек в света, който да каже с точност. Всички се надяваме да е по-скоро. Но никой не знае. Знам, че има вече обсъждани дати, на които мачовете трябва да се подновят. Вярвам, че през месец юни е реалистично да се играят мачове. Но има компетентни органи, които решават.

– Как в Бразилия се борят с разпространението на коронавируса?
– В Бразилия има над 2 500 случая на заразени с коронавирус. Хората от известно време са под карантина по домовете си. Вчера имаше изказване на президента на страната, който обяви, че карантината не може да продължи дълго и че има вероятност скоро да бъде отменена, за да се спаси икономиката на Бразилия. Каза същото, което вече обяви и президентът на САЩ Доналд Тръмп.

– Как футболните клубове в Бразилия приемат принудителната пауза?
– Трудно им е. Футболът в Бразилия е начин на живот и за футболисти, и за фенове. Има някои отбори, които държат да им бъде разрешено поне да тренират, независимо от тежката ситуация. Както е Наполи в Италия. Но държавата няма да направи компромис, докато епидемията не бъде спряна.

– Колегите Ви в Лудогорец са убедени, че паузата във футбола няма да се отрази на формата на отбора при подновяването на мачовете?
– Аз съм на същото мнение. Паузата няма да се отрази по никакъв начин на формата ни. В първенството имаме преднина от девет точки и мач по-малко. Ние сме големият фаворит за титлата и вярвам, че ще я спечелим. Без значение колко мача се играят до края.

– Вие сте национал на България. УЕФА насрочи дата за баража с Унгария в Лигата на нациите през юни въпреки усложнената ситуация. Мислите ли за този мач?
– Разбира се. Кризата ще отмине и този мач трябва да се изиграе. България има сериозен шанс срещу Унгария и в следващия двубой, без значение кой е съперник. В момента, в който ситуацията го позволи, трябва да се подготвим сериозно. И ще успеем. Аз нямам съмнение.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе