Якуб Шверчок помогна на възрастна жена, припаднала на улицата

73-годишната разградчанка Наталия Петрова благодари чрез разградския вестник „Екип 7“ за оцеляването си на „Спешна помощ“ и специално на футболиста на „Лудогорец“ Якуб Шверчок и жена му, благодарение на които е стигнала бързо до медиците, съобщава официалния сайт на „орлите“.

На 23-ти март сутринта Наталия тръгнала да купува лекарства на съпруга си, но припаднала на улицата, близо до дома им на улица „Бузлуджа“ 21. В този момент оттам минал заедно с приятелката си футболистът на „Лудогорец“ Якуб Шверчок. Без колебание полякът показал, че има бързина и точна реакция не само на терена, но и в трудна житейска ситуация. Нападателят и жена му Алина Войтас – бивша полска хандбална националка, веднага се притекли на помощ и издърпали разградчанката от платното на тротоара. После футболистът позвънил в „Спешна помощ“ обяснил  колкото може на полско-български каква е ситуацията и за по-сигурно потърсил човек в пустия по това време район, за да помогне в комуникацията.

YouTube

Тъй благодарение на адекватната намеса на поляците, Наталия стига бързо до болницата, докторите я вдигнали на крака и вчера тя вече си бе вкъщи – с рани, синини и отоци по главата, но жива. И съвсем сериозно ни каза, че чака да мине епидемията, за да почне да гледа мачове на „Лудогорец“ – този път заради изявите на любимия си вече футболист Якуб Шверчок.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе