Пламен Илиев: Тежко е, но ще се справим

В третата седмица без футбол заради пандемията от COVID-19, Лудогорец пусна интервю с Пламен Илиев. Ето как отговори вратарят на Лудогорец на всички актуални въпроси към днешна дата.

– Как се чувствате три седмици без футбол?
– Дългото седене вкъщи започва да омръзва. Това е най-дългата ми почивка, която съм имал, откакто играя професионален футбол. Но ситуацията е такава. Трябва да я приемем и да се надяваме, че нещата ще се оправят.

YouTube

– Липсват ли ви мачовете и тренировките?
– Разбира се. Като на всеки един професионален спортист ми липсва адреналинът от мачовете и сериозните тренировки. Ние от години се подготвяме при специален режим. Сега ситуацията ни изненада. Тежко е, но ще се справим. 

– Как прекарвате дните на социална изолация?
– Спазваме стриктно препоръките на властите. Съветвам всички да го правят. Прекарвам времето вкъщи със семейството ми. Не излизам никъде. Само жена ми ходи до магазина. Честно казано, социалният живот ми липсва. 

– Как поддържате форма в домашни условия?
– Както останалите футболисти в Лудогорец. Всеки е получил индивидуална програма за подготовка в домашни условия. Поддържаме форма, доколкото е възможно. Но индивидуалните тренировки не могат да ни държат във форма за дълго време. Не са като колективните.  

– В каква форма ще бъде Лудогорец при подновяване на мачовете, когато и да е това?
– Така или иначе преди подновяването на мачовете ще имаме време да влезем в ритъм. Надявам се да сме в оптимална форма, тъй като вече трета седмица нямаме колективни тренировки. Мисля, че това ще се отрази някак върху формата ни. На всеки в отбора ще му е трудно. Но в Лудогорец са събрани най-добрите футболисти. Смятам, че бързо ще наваксаме и ще влезем в мачовете добре подготвени. 

– Как оценявате представянето на Лудогорец от началото на сезона?
– Мисля, че в Лига Европа изпълнихме всички поставени цели. В първенството сме убедително на първо място със сериозна преднина пред конкурентите ни и мач по-малко. Горчивината идва от отпадането в турнира за Купата на България. Срещу Левски играхме добре 120 минути, но нямахме късмет при дузпите. Това е футболът. 

– Можеше ли да постигне Лудогорец нещо повече срещу Интер?
– Винаги съм бил реалист. Срещнахме най-силния Интер в последните 10 години. Представихме се достойно, няма спор. Не е далеч времето, в което Лудогорец ще има още по-големи шансове срещу клубове от подобен калибър.  

– Решаващият бараж с Унгария отново бе отложен. Този път вероятно за септември?
– С оглед създалата се ситуация бе ясно, че този мач ще бъде отложен. Всеки човек се надява възможно по-бързо да мине тази пандемия. Дано през септември всички са здрави и мачът да се играе. Дано и футболистите да са в оптимална форма и България да се класира най-после за голям футболен форум.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе