При строги правила отварят покрития пазар в Кубрат

След проведено заседание на кризисния оперативен щаб при Община Кубрат бе взето решение за облекчаване на някой от строгите ограничения и мерки за търговците от община Кубрат, съобщават от пресцентъра на местната управа.

Направено е изменение на Заповед от 9-ти март т.г. на общинския кмет Алкин Неби. Според новото изменение търговците на плодове, зеленчуци и други селскостопански стоки и продукти ще могат да осъществяват търговската си дейност всекидневно само и единствено на територията на новопостроения покрит пазар в град Кубрат, но при строго спазване на санитарно-хигиенни правила, като носенето на маски и ръкавици, а също и спазването на правилото за отстояние.

YouTube

Забранява се на лица до 60 годишна възраст да посещават пазара във времето от 08:30 ч. до 10:30 часа. В района на покрития пазар се забранява търговията от Моторни превозни средства (МПС), както и на съоръжения поставени на земята. Зареждането на тарабите ще се извършва ежедневно до 08:00 часа.

Забраната за провеждането на седмични пазари в град Кубрат и населените места на територията на общината остава в пълна сила. Изпълнението на заповедта ще се осъществява от контролните органи на Общината и полицията.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе