ДПС дари над 5000 маски в Кубратско

Над 1000 защитни маски за многократна употреба днес бяха раздадени в град Кубрат, съобщават от пресцентъра на Общината. Акцията се повежда по повод превенцията срещу разпространението на коронавируса (COVID-19) и тя се осъществи от местни активисти и симпатизанти на Движението за права и свободи (ДПС). Сред представителите на политическата сила в Кубрат бе и нейният общински председател Онур Гюрсел.

Десетките жители, излезли до аптеките, банки и местната поща в центъра на града, бяха приятно изненадани от благотворителния жест. Кубратчани си пожелаха епидемията да отшуми колкото се може по-скоро и се помолиха най-вече за здраве. След акцията местните активисти се срещнаха и с кмета на град Кубрат г-н Алкин Неби, който поздрави младите хора за техния ентусиазъм и хуманен жест. Той отново подчерта, че такива примери са от изключително важно значение за хората в този тежък за страната ни момент.

YouTube

От своя страна председателят на общинската структура на ДПС представи равносметка, от която стана ясно, че общо дарените маски в община Кубрат за защита от пандемията COVID-19 вече възлизат на над 5000 в т.ч. влизат и много дарени дезинфектанти. Сред щедрите спонсори на общината са народните представители Ахмед Ахмедов, Ихсан Халил, Делян Пеевски и кубратския градоначалник Алкин Неби.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе