Деца от МКБППМН-Кубрат рисуваха по случай седмицата на гората за служителите на „Кубратска гора“ ООД

Седмицата на гората,  по традиция се провежда в първата  седмица на месец април. За 2020 година  дните  от 6 до 12 април са посветени на нея. Емпатистите от Кубрат към МКБППМН от години поздравяват с изложба от рисунки, своите приятели и партньори от „Кубратска гора“ ООД, с които поддържат ползотворно сътрудничество. По този начин се учат на няколко неща-развиват екологична култура, осъзнават важността на личното участие, когато трябва да поздравят, покажат отношение, да са  част от промяната за много по-доброто утре.

YouTube

Пречупването на важни теми и проблеми през призма, позволяваща на децата да покажат своята гледна точка става по много начини. Един от тях е чрез рисуване, която се възприема като емоционална и разтоварваща дейност в извънкласна форма. Рисуването в дните на дистанционното обучение се превърна в подходящо средство за изпълнение на творческите задачи от образователно-превантивния календар на местната комисия.

Тази година поради извънредната ситуация, емпатистите  рисуваха от вкъщи и събраха рисунките в постер-плакат и излъчиха следния  апел-призив:

„Да пазим природата и гората чиста! ДА  се грижим с любов за обитателите на гората! Да поздравим хората, които се грижат за нея! Да бъдем част от тази грижа!“

С  любов и желание по темата рисуваха Красина, Елена, Константин, Еля,  Симге, Джерен, Даниел, Евгени и Здравко.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе