Община Исперих преведе 90 000 лв. на МБАЛ-Исперих

По банков път вчера (9 април) община Исперих преведе сумата от 90 000 лева за подпомагане на местната болница в условията на пандемията COVID-19.

„Общинските болници нямат необходимия ресурс за лечение на болни с коронавирус пациенти. Почти всички общини са открили дарителски кампании за подкрепа, тъй като в местните бюджети не са предвидени средства за ситуациите, които извънредното положение наложи. За да подпомогнем болницата в усилията й да създаде условия за адекватна грижа към пациентите, ние направихме актуализация на бюджета на общината за 2020 година. В условията на тази пандемия най-важно е да опазим живота и здравето на нашите съграждани. Защото най-голямото богатство на един град са хората, които живеят в него“ – коментира кметът Белгин Шукри.

YouTube

Припомняме, че на 2 април на свое извънредно заседание общинските съветници в Исперих гласуваха внесеното предложение да подпомогнат финансово болницата в града, след като дни по-рано от заповед на министъра на здравеопазването стана ясно, че заведението трябва да направи необходимата организация, за да извършва лечение и наблюдение на пациенти с коронавирусна инфекция.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе