Великден при строги правила в Кубрат

Цялостно пръскане с дезинфектант извършиха служители на Общината в кубратската църква „Св. Св. Кирил и Методий“ – съобщават от пресцентъра на местната управа в Кубрат.

Тази сутрин дезинфекцията беше направена в двора на православния храм, както превантивна мярка срещу разпространението на COVID-19. Пръскане беше направено и във вътрешността на храма, а със специален препарат бяха обработени пространствата около иконостаса, подовата настилка, свещниците и местата предвидени за богомолците.

Свещенослужителите, начело с отец Евгений Дечев, отново призоваха миряните да спазват строго наложените противоепидемичните мерки и правилата, които църквата е предвидила относно провеждането на литургиите. Правилата са ясно изложени на табелки и в двора на храма. Отец Светослав Христов също се обърна с призив към посетителите с посланието да не губят вяра, защото според него това е изпитание, което Небесния Отец е изпратил на човечеството. Свещеникът призова хората да отправят искрените си молитви и за хората на първа линия, борещи се с вируса. Великденската служба ще бъде съкратена и тя ще се извърши на открито точно в полунощ със звън на камбана и прочит на Светото Евангелие.

Малко след дезинфекцията тази сутрин беше отслужена и църковна служба по повод Велики четвъртък – най-важният ден от Страстната седмица. Според традицията великденските яйца се боядисват днес или през Велика събота преди празника. Първото яйце трябва да бъде червено.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе