Затварят изходите на София за всички превозни средства

През последното денонощие се наблюдава масово пътуване на хората извън областните центрове. Това напускане на градовете води до неясни последици. Това заяви генерал Венцислав Мутафчийски на извънреден брифинг в Министерски съвет тази вечер.

Генерал Мутафчийски заяви още, че от последното прессъобщение с данни към 17 часа днес до момента има около 40 нови случая на заразени от COVID-19 у нас.

YouTube

Поради това от 00:00 часа на 17 април се затварят изходите на София и се налага невъзможност за напускането й. Премиерът прие доводите на щаба и разпореди за издаване на заповед от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев.

Заповедта влиза в сила тази нощ и важи до второ нареждане за всички пътни превозни средства. Заповедта дава изключение на:

  • товарния превоз, които обаче преминават с документи;
  • автомобили със специален режим на движение;
  • автомобили, които превозват граждани с нужда от лечение, като се посочва лечебното заведение, към което отива лицето да се лекува;
  • автомобили, които превозват медицински лица, отиващи да работят в лечебно заведение;
  • аварийни автомобили на електроразпределителните и ВиК дружества и на дружества, занимаващи се с интернет и телевизионно разпространение на програми;
  • автомобили, превозващи работници до работни места, като шофьорът посочва името на предприятието, към което работят и телефон на управител/директор/ръководител. Ако даден работник пътува с личното си превозно средство, също се посочва име на предприятието и телефон, като за тях ще важи график на влизане/излизане от града – от 06:00-08:00 часа сутринта и обратно 18:00-20:00 ч. вечерта.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе