Малцина кубратчани посрещнаха Великден на открито

 

Жители на Кубрат посрещнаха Възкресение Христово точно в полунощ, съобщават от пресцентъра на Общината. Малцина, едва около 30 души, обиколиха църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ в лудогорския град и чуха Светото Евангелие, прочетено от отец Евгений Дечев.

YouTube

Старото писание разказа за чудото и за свидетелите на възкресението на Иисус Христос. Църковната служба се проведе в двора на православния храм, а малцината присъстващи обиколиха Божията обител при строги мерки за сигурност и правила. Всички богомолци бяха със защитни маски и спазваха стриктно напътствията на отец Евгений. За сигурността в района на църквата се погрижиха и представители на РУ-МВР в Кубрат. Във връзка с разпространението на коронавируса (COVID-19) Великден тази година бе посрещнат при строги правила и ограничителни разпоредби. За Великден присъстващите бяха поздравени с Патриаршеско и синодално послание.

Свещеникът разказа, че възкресението на Христос е най-великото събитие в историята на човешкия род. На празника деца и възрастни се чукат с яйца, като гледат чие ще излезе победител. Вярва се, че този, на когото яйцето се окаже борец, ще бъде най-здрав през годината. Имен ден празнуват Велико, Величко, Велка, Величка, Велин, Велина, Велко, Велка и производни на празника имена.

Община Кубрат отправи поздрави и на всички празнуващи.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе