2000 книги за библиотеката в Божурово

Представител от доброволчески център „Трапезата“ в Русе дари над 2000 запазени книги на местната библиотека в кубратското село Божурово, съобщиха от пресцентъра на Община Кубрат.

Христо Кудинов живее в Русе, но детските и юношеските си години прекарал в селото, а дарението прави по повод местната кампания на селската библиотека „Дарете книга на любимата си библиотека“. Книгите за библиотеката към НЧ „Божур-1922“ са в отлично състояние, а сред тях има и стотици чисто нови. „Ние разполагаме с около шест хиляди книги в нашата библиотека, но взехме решение след сортирането на новите попълнения, ако имаме дублиращи книги, то да ги дарим на съседното до нас село Горичево“, коментира кметът Юджел Юсеинов, който е и председател на местното читалище.

Кметът и секретарят на читалището Мариана Тодорова отправиха поздравления за щедрото дарение и благодариха на шестимата млади доброволци, които се отзовали при разтоварването на солидното дарение. Книгите ще бъдат на разположение на хората в селото след подредба, а редовните, около 60 читатели, ще се радват на родни и чуждестранни заглавия, на научна, художествена и историческа литература.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе