Община Кубрат ще извършва допълнителни услуги по проект „Домашни грижи за възрастни хора“

В изпълнение на договор по проект „Домашни грижи за възрастни хора в Община Кубрат”, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 Община Кубрат в качеството си на бенефициент информира, че ще разшири обхвата на услугите, включващи доставка на храна, хранителни продукти и продукти от първа необходимост, включително и лекарства. Това съобщават от пресслужбата на Общинската администрация в Кубрат.

Във връзка с мерките по време на въведеното извънредно положение и съпътстващия го наложителен период на социална изолация Общината ще извършва и услугата за заплащане на битови сметки. За нуждаещите се ще бъдат предоставяни и административни услуги. Доставката на храна, лекарства, заплащането на битови сметки и предоставянето на неотложни административни услуги ще се извършва със средства на потребителите или с други средства, различни от тези по договора. Дейностите по процедурата са насочени към към възрастни хора над 65-годишна възраст с ограничения или в невъзможност за самообслужване, както и към хора с увреждания и техните семейства.

YouTube

От услугите могат да се възползват и възрастни хора в риск. В тази група попадат лица, които са с увреждане, неподвижност или с невъзможност за водене на независим и самостоятелен живот. От услугите ще могат да се възползват още и лица, които са поставени под карантина във връзка с разпространението на коронавируса или самотни родители с едно или повече деца до 12-годишна възраст, които са в невъзможност да оставят децата си сами. Включването на потребители в проектните дейности ще се извършва , чрез заявка на следните телефони: 0848/7-34-66 и 0879 918 160. Към проекта ще бъдат назначени 36 лица, които ще предоставят услуги на минимум 200 потребители от целевите групи. Допълнителното споразумение е подписано по процедура чрез директно предоставяне „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания – Компонент 3“, финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе