Над 36 млн. лева отиват за осигуряване на учебници и познавателни книжки

Министерският съвет одобри допълнителни трансфери за общините в размер на 36 262 054 лв. за закупуване на познавателни книжки, учебници, достъп до електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала за децата и за учениците от I до VII клас в общинските детски градини и училища за 2020 година.

Министерството на образованието и науката е изготвило разпределение на средствата по общини. Размерът на средствата за всяка община е определен въз основа на определените нормативи на средствата за закупуването на познавателни книжки, учебници, достъп до електронно четими учебници, учебни комплекти и учебни помагала, както и със срока на ползването им.

YouTube

Изготвеното разпределение на средствата е съобразено и с броя на децата и учениците към февруари 2020 г., на база получената информация от Националната електронна информационна система за предучилищното и училищното образование.

Средствата са предвидени по бюджета на Министерството на образованието и науката за 2020 година.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе