Шарен Великденски конкурс в Кубрат се проведе онлайн

Вече са ясни победителите от по-рано обявения от Община Кубрат онлайн конкурс за кратко видео и снимка на собственоръчно боядисано и украсено Великденско яйце от деца в началния етап на обучение. Това съобщиха от пресслуобата на Общинската администрация в лудогорския град.

YouTube

Участниците бяха оценявани от художниците Димитър Атанасов и Стоян Черников, както и от преподавателя по изобразително изкуство в ОУ „Христо Смирненски“ в Кубрат Дончо Христов. На първо, второ и трето място се класираха учениците Елиф Мухарем от 3-ти „а“ клас, Марина Георгиева от 4-ти „в“ клас и Сиана Симеонова от 3-ти „б“ клас – всички възпитаници на СУ „Христо Ботев“ в Кубрат. Поощрителни награди ще получат и учениците Едиз Османов, Мерт Мюмюнов, Людмил Дочев, Деяна Делянова, Радослав Радев, Майя Паша и Берен Адемов. Всички участници в тазгодишния конкурс са от кубратското СУ „Христо Ботев“, а победителите ще получат награди лично от кмета Алкин Неби.

Конкурсът се проведе за първи път чрез онлайн технологиите и участниците представиха творбите си по електронен път. „Идеята ни беше да предизвикаме щастливата емоция по повод празника и разбира се усмивките на хората, въпреки извънредната и трудна ситуация, в която се намира страната ни“, коментира завеждащият отдел „Просвета, култура, социални дейности и техническо обслужване“ към местната управа Здравко Вутов.

Община Кубрат благодари на всички, които са се включили в конкурса, с много пролетна красота, цветно настроение и красиво творчество.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе