Как да изберете мъжка блуза без грешка

Представете си, че сте в Съединените щати, някъде през 50-те години. Времето на вълнените костюми и меките шапки все още не е отминало, но в обществото се усеща желание за олекотяване на нравите, общуването и облеклото. Дрехите, които преди са се ползвали само за работа като памучните мъжки блузи и тениските, вече могат да се видят и на по-официални места. Холивудските бунтари, както и в наши дни, налагат новите модни тенденции. Пол Нюман е зенита на славата си и каквото и да облече, се превръща в хит. Още през 50-те той разбира силата на класическата памучна мъжка блуза с дълъг ръкав. Дава си сметка, че когато е облечен с нея, изглежда едновременно елегантно и неглиже, атлетично и шик. 70 години по-късно можем само да сме му благодарни, че е дал на мъжете наистина универсална дреха, подходяща за всякакви поводи. Все пак има малки нюанси, с които да се съобразите, които избирате мъжка блуза:

Кога ще я носите

YouTube

Колкото и да е универсална, не може да носите една и съща блуза и на вечеря, и на тренировка.

Хубаво е да имате различни блузи, от които да избирате според повода.

За по-формални случаи, за работа, за различни коктейли и семинари се спрете на блуза в тъмни цветове, почти без акценти. Допустими са кожени платки на раменете за акцент или дискретна емблема, по примера на колежите от бръшлянената лига.

С какво ще я носите

Любимите на всички мъже дънки са чудесна основа за всякакви експерименти с мъжките блузи.

За разнообразяване на гардероба можете да изберете блуза с голяма щампа, със смел надпис или в ярък цвят.

Мъжките блузи с щампи на ръкавите и гърба също са смел избор, когато ще бъдат съчетани с дънки.

Не така стоят нещата, ако ще носите блузата с панталони чино – онзи междинен модел между дънки и официален панталон, към който са пристрастени повече мъже между 20 и 40 години.

Макар да позволяват известна свобода, този тип панталони си подхождат с блузи в един цвят.

Тъй като има огромен избор и на панталони, и на мъжки блузи, спазвайте следните правила за цветово съчетание:

Контрастно – бяло и черно, тъмно и светло, топло и студено. Предпочитайте нюансите, вместо основните цветове, защото те винаги придават дълбочина на външния вид.

Хармонично – единият цвят трябва да е производен на другия. Ако панталонът е в тъмносиньо, блузата да е светлосиня. Ако панталонът е в черно, блузата да е в сиво.

Колко дълго ще я носите

Всеки човек има своите различни навици, включително и когато се отнася за това колко често си купува блузи.

Ако сменяте гардероба си често, смело посегнете към ярки, забележителни модели, най-актуалните за момента. Ще ги носите кратко, но всички ще ви запомнят.

После ще изберете нови и също толкова забележителни.

Ако не купувате дрехи по-често от веднъж годишно, заложете на комплект класически цветове и модели – черно, бяло, сиво, морско синьо и една цветна например.

Така няма да рискувате да се появите с вече демодирана блуза, а по-големият избор ще ви позволи да ги носите по-дълго време и пак да изглеждат като нови.

Какъвто и да е вашият стил, изберете мъжка блуза в правилен размер. Само тогава ще сте сигурни, че ви стои добре.

В сайта bolf.bg можете да намерите широк асортимент от мъжки блузи за официален и ежедневен повод.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе