Ще отворят парковете при строги правила

снимка: Papalin4o Photography

В Южния парк се провежда тренировка относно организацията за движение в паркове и градинки в София, така че родители на малки деца да могат да излизат на разходка за кратко.

На нея присъства и премиерът Бойко Борисов. Идеята на столичния кмет е да има определени маршрути и определен часови диапазон, в който те да се разхождат. Освен това, в парка децата и родителите им няма да могат да сядат на тревните площи и на пейките.

Столична община предлага родители с малки деца да посещават парковете между 09:30 часа и 18:30 часа. Ще се допускат най-много двама възрастни. Преди и след тези часове ще могат да влизат хората, разхождащи кучетата си, и тези, които спортуват.

„Забранява се докосването на повърхности, както и събирането на групи. Забранява се пиенето на алкохол в парковете. Много хора са ангажирани с тази организацията“, заяви Йорданка Фандъкова.

За София по-леката мярка ще е валидна от утре, а в по-малките населени места кметовете решават по собствено усмотрение.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе