Единадесетокласничка от ПГИ „Робер Шуман“ се представи успешно в IV Национално ученическо състезание за философско есе на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“

Рафаела Миленова Христова от XI клас на ПГИ „Робер Шуман“ заслужи, само в рамките на този месец, втори сертификат от ВУЗ за успешно представяне в национално ученическо състезание за есе.

Документът, който предстои да  бъде изпратен, е от Четвъртото Национално ученическо състезание за разработване на философско есе на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“, чието класиране бе обявено вчера.

YouTube

Есето на Рафаела по фрагмента на Киркегор: „Животът не е проблем, който трябва да бъде разрешен, а реалност, която трябва да се преживее“, е оценено със 78 от 100 възможни точки, приравнени по шестобалната система на 5.18. Този резултат ѝ отрежда 23-о място в класирането във възрастовата група 10-11 клас в престижното състезание, в което се включиха общо близо 70 гимназисти от цялата страна.

Четвъртото Национално ученическо състезание за философско есе на ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“  се посвещава на 25-годишнината на Философския факултет в университета. То се провежда в две възрастови групи – 10-11 клас и 12 клас, като  зрелостниците получават сертификат от състезанието с точкови и приравнени към шестобалната система оценки, който могат да се използват за кандидатстване в специалности на Философския факултет, вместо оценката от ДЗИ.

На учениците от първата възрастова група ще бъдат изпратени сертификати за успешно представяне.

Освен от ВТУ „Св.св. Кирил и Методий“ Рафаела Христова получи по-рано този месец сертификат за успешно представяне и от националното ученическо състезание за есе на икономическа тематика на СА „Димитър А. Ценов“ в Свищов, който ѝ дава и правото да кандидатства с него в избрана специалност в Стопанската академия.

Есето като жанр показва богата езикова култура и аналитична мисъл на пишещия и именно затова се използва като вход за кандидатстване в редица престижни университети в световен мащаб, а през последните години и в България.

RazgradNews призовава всички съграждани да спазват стриктно предпазните мерки на правителството! Изолацията е най-ефикасното спасение! Стойте вкъщи!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе