Екипи на Охранителна и Пътна полиция следят стриктно спазването на противоепидемичните мерки

Над 200 КПП са формирани на територията на цялата страна, обобщи комисар Веселин Младенов, началник на отдел „Охранителна полиция“ в ГДНП. До момента са извършени 55 000 проверки на декларации, като в малко над 3 400 е имало несъответствия в декларираното.  До момента има над 1300 досъдебни производства, като 200 са за декларирани неверни данни, освен това са съставени 19 262 акта, обобщи Младенов. По отношение на мерките в парковете, които от няколко дни са достъпни при определени условия, през първите дни няма констатирани нередности, но сега се забелязват определени нарушения, като основното е неносене на маски. До момента за неспазването на тази мярка са съставени 14 628 акта за установени нарушения в цялата страна. Най-голям е техният брой в Пловдив, където са направени 2460 акта и на територията на столицата, където са съставени 1858 акта.

Пътна полиция е ангажирана с безопасността на движението и контрола по КПП да не се допусне безпричинно пътуване, осигурени са екипи, които при нужда ще регулират и подпомагат движението, обяви началникът на отдел „Пътна полиция“ комисар Звезделин Колев. Той обяви, че екипите ще следят основно за рискови водачи, като ще се засили и контролът на скоростта. Колев каза, че до 13 май с приоритет ще бъдат и проверките на водачите на дву- и триколесни МПС. При тях ще се следи основно за недопускане на управление от неправоспособни или такива, употребили алкохол или наркотични вещества, както и за правилното ситуиране на регистрационните табели и ползването на обезопасителни средства.

YouTube

В столицата екипите на Пътна полиция са изцяло ангажирани по осъществяване на контрол на движението и преминаването през КПП, обяви зам.-началникът на отдел „Пътна полиция“, СДВР комисар Любомир Костадинов.

Целият наличен състав на отдел „Охранителна полиция“, СДВР е ангажиран основно с контрола на спазване на пропускателния режим за недопускане на нерегламентирано излизане от столицата, както и със спазване на противоепидемичните мерки в парковете и градините, заяви началникът на отдела комисар Радослав Стойнев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе