Кубратчани отбелязаха Гергьовден при строги мерки

С поднасяне на венци и цветя пред паметника на загиналите във войните в центъра на града кубратчани отбелязаха Гергьовден – съобщават от преслужбата на общината.

Слово по повод Деня на храбростта и празника на Българската армия произнесе кметът Алкин Неби. „В историческия народен календар на България има светли дати, които ни зареждат с национално самочувствие. Такъв празник е и 6-ти май – Ден на храбростта и професионален празник на Българската армия. Гергьовден е най-веселия, най-жизнерадостния празник, събрал в себе си радостта, надеждата за успешна и ползотворна година и копнеж за по-добър живот“, каза в словото си Алкин Неби.

YouTube

Кметът на Кубрат с поздрав по случай 6 май

Градоначалникът поздрави с празника жителите на общината, а също и всички, стопани, животновъди и земеделци. В парк „Омол“ бяха поднесени венци от общинската администрация, от общинската структура на Движението за права и свободи (ДПС) в Кубрат, от ветераните от войните, от учителски съсловия и граждани. Най-възрастния член на Съюза на ветераните в община Кубрат Стоян Ангелов поздрави всички присъстващи с празника на храбростта, като и им пожела най-вече здраве, сили и борбеност. Тази година гергьовска люлка пред сградата на общината нямаше поради разпространението на пандемията Covid-19, а церемонията в лудогорския град се проведе при изключителни мерки за безопасност.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе