„Биовет“ и Лудогорец дари храна на 4 000 семейства

4000 пакета с хранителни продукти от първа необходимост получиха крайно нуждаещи се жители на Разград и региона от „Биовет“ и ПФК Лудогорец. Инициативата е на собствениците на футболния клуб и фармацевтичния завод Кирил и Георги Домусчиеви.

YouTube

Продуктите бяха пакетирани лично от служителите на Клуба, като кметовете на общините Разград, Исперих, Кубрат, Лозница, Цар Калоян, Завет и Самуил ги получиха в неделя на стадион „Хювефарма Арена“ в присъствието на управителя на „Биовет“, клон Разград Теменуга Газдова, изпълнителния директор Ангел Петричев на Лудогорец и капитана на тима Светослав Дяков.

Социални служби на споменатите общини ще се погрижат за справедливото им разпределение между най-засегнатите от кризата с COVID-19 жители. Безработни, социално слаби, пенсионери, многодетни семейства ще получат пакети със следните продукти: шпек салам, сирене, кашкавал, бисквити, халва, леща, захар, олио, брашно тип 500, макарони, ориз, прах за пране, течен сапун, 2 предпазни маски. Дарението е част от социалната политика на „Биовет“ и Лудогорец в региона. 

„С жителите на Лудогорието сме преживели много щастливи моменти заедно през последните години. В този труден момент по време на пандемията те трябва да знаят, че могат да разчитат на нас. Задължително е да имаме социално мислене в тежки за цялото общество времена. Надяваме се с общи усилия да намалим негативните последици от пандемията“, заяви Кирил Домусчиев.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе