164 нарушения на пътя са засечени за две денонощия по време на специализирана операция

372 нарушения на Закона за движение по пътищата са установени в периода от 4 до 10 май 2020 г. През посочената седмица eкипите на „Пътна полиция“ при ОДМВР-Разград са съставили 140 фиша и 65 акта. Три от актовете са издадени на неправоспособни шофьори. Санкционирани за извършени нарушения са и трима мотоциклетисти.

Установени са двама водачи, седнали зад волана след употреба на алкохол – и при двамата концентрацията е била над 1,2 промила. Регистрациите на пет моторни превозни средства са прекратени – три от тях заради неправоспособност на водачите, една заради употреба на алкохол и една за употреба на наркотични вещества от страна на шофьора.

През изтеклата седмица са отчетени два положителни теста за шофиране след употреба на дрога, сочи справката на сектор „Пътна полиция“.
824 превозни средства и 1150 лица са проверени на територията на ОДМВР-Разград в хода на специализирана полицейска операция за контрол на пътното движение, проведена от 8 до 11 май. 164 са общо установените нарушения. Съставени са 115 фиша и 49 акта. 19 от актовете са на водачи без поставени обезопасителни колани, 4 – за неправоспособност, 11 – за неспазване на пътни знаци и маркировка, 1 акт за неправилно изпреварване, един за шофиране след употреба на алкохол и един – за управление на МПС след употреба на наркотици. Връчените електронни фишове са 23.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе