Още допълнителна помощ в Кубрат

Днес жители на Кубрат и квартал Дряново получиха допълнителни пакети с хранителни продукти от първа необходимост във връзка с усложнената ситуация с COVID-19. Това съобщиха от пресслужбата на общината.

YouTube

Помощта е насочена предимно към хора с ниски доходи, многодетни семейства, възрастни хора с тежки увреждания, самотно живеещи и други. Помощта бе осигурена от Турския червен полумесец (ТЧП) съвместно с Българския червен кръст (БЧК).

Днес помощта бе раздавана от доброволци, представители на общинската администрация, както и лично от директора на Дневния център за хора с увреждания в Кубрат Танжу Фетта, който е и председател на общинския съвет на червенокръстката организация в лудогорския град.

Хранителните пакети съдържат бутилки олио, пакети с брашно, захар, макарони, ориз и бисквити. БЧК има дългогодишно партньорство с ТЧП и двете организации многократно са работили заедно за подпомагане на нуждаещи се хора. Друга допълнителна хранителна помощ бе раздавана и в село Севар. Помощта е част от дарението на фармацевтичния завод „Биовет“ и ПФК „Лудогорец“. Хранителната помощ бе раздавана с помощта на доброволци и съдействието на кмета на селото Леман Сюлейманова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе