Volkswagen спря принудително производството на новия Golf

Снимка: Volkswagen

Производството и доставките на новия Volkswagen Golf са спрени зарази проблеми с програмното оборудване. Става дума за функцията за свързване със спасителни служби, което е задължителна за новите коли в ЕС от 2018 насам.

От компанията обявиха, че в близките дни – най-вероятно в началото на следващата седмица – ще бъде взето решение как да се процедира. Единият вариант е всички произведени до момента автомобили от модела да бъдат прибрани в сервизи и ремонтирани, а другият – да им бъде поставен напълно нов софтуер.

YouTube

Това е вторият подобен проблем, с който се сблъсква Volkswagen. Затруднения със софтуера имаше още при разработката на новото поколение на Golf и това наложи неговата премиера да бъда отложена. Колко коли са засегнати, не се съобщава, но се очаква новият софтуер да бъде готов едва след месец.

Сходни проблеми има и първият електромобил на VW от семейството ID. Хечбекът ID.3 трябваше да бъде готов още през март, като производството му започна навреме, но продажбите така и не могат да стартират заради отказа на софтуера да работи с някои други системи в колата. Затова и стартът на продажбите на електромобила беше отлаган на два пъти.

Източник: automedia.investor.bg

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе