Исперихчанин с поредна специална награда в Русия: „За предаността към наследството на родния край“

Конкурс за най-добър видеоклип на тема „Музеите за изобразително изкуство в Русия и по света“ се проведе в Нижни Новгород, Русия. В конкурса участие взеха ученици на възраст между 14 и 16 години и студенти във ВУЗ-ове и други общообразователни институции от градовете на Русия, градовете – побратими. Целта на конкурса е популяризиране и запознаване с музеите за изобразително изкуство в Русия и чужбина и формиране на интерес към изкуството у учениците чрез активно взаимодействие с него.

Участниците в конкурса трябваше да изберат художествено произведение в местните музеи за изобразително изкуство, да създадат сценарий и да възпроизведат сюжета на избраното произведение, неговите герои. С други думи – да създадат „жива“ картина, като съпровождат сцената с диалог (беседа между персонажите на произведението или зрителите).

YouTube

Бейшан Яфес от Исперих взе тазгодишната специална награда „За предаността към наследството на родния край“ със своя видеоклип за прочутата картина „Ръченица“ на Иван Мърквичка. Организаторите на конкурса бяха възхитени от Бейшан и го поздравиха с думите: „Бейшан, в конкурса тази година от всички взели участие, Вие сте единственият участник извън Русия. Приемете нашите благодарности и поздравления!

Конкурсните видеклипове бяха оценени от журито и анализирани до 15 април 2020 г. Награждаването на победителите в конкурса се осъществи в продължение на 2 седмици след оценката на проектите от журито. Победителите и лауреатите на конкурса се награждават с дипломи на Асоциацията на градовете на Поволжието и Администрацията на град Нижни Новгород.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе