Кметът на Кубрат награди изявени ученици

Община Кубрат отличи изявени ученици в навечерието на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост – 24 май, съобщават от пресцентъра на обищинската администрация в Кубрат.

YouTube

Церемонията се проведе при строги правила и мерки в градски парк „Омол“. Парични награди, грамоти и лакомства получиха 53 ученици и три колектива, постигнали успехи в сферата на науката, изкуството, спорта, в общински, областни и национални състезания и конкурси.

Слово по повод предстоящия празник на град Кубрат произнесе кметът Алкин Неби. Градоначалникът поздрави наградените ученици с пожеланието за нови, още по-големи успехи и да продължават да прославят своя град в региона, страната и чужбина. Награди получиха младите таланти от Танцов клуб „Валенс“ с ръководител Валентина Петрова, завоювали второ място на националната фолклорна среща „Автентичност и съвремие“ в град Попово. Танцьорите са носители и на отличието I-ва степен „Стожер на българщината“ от националния концерт на лауреатите в София.

Колективни награди получиха също и ученици при Средно училище „Христо Ботев“ в Кубрат, участвали в националния фестивал за авторска драматургия и театър на английски език.

Сред официалните лица на събитието бяха председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, зам.-кметът Мирослав Йорданов, представители на общинската администрация, директори на учреждения и институции, ученици, преподаватели и родители.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе