Кубрат изпрати своите абитуриенти

И тази година в град Кубрат бяха изпратени абитуриентите – съобщават от пресцентъра на общинската администрация. С вой на клаксони и радостни скандирания по централната улица „Гагарин“ десетки възпитаници на най-голямото учебно заведение „Христо Ботев“ в общината си взеха прощално сбогом с любимото училище.

Във връзка с разпространението на COVID-19 Община Кубрат, съвместно със служители на МВР и училищната управа, взеха безпрецедентни мерки, ограничавайки достъпа на много хора в двора на средищното училище. Близки, роднини и при ятели можеха да проследят церемонията по предаването на училищното знаме от разстояние.

Тази година последният випуск от 43-ма абитуриенти бе изпратен с бурни овации, много емоции и сълзи под цветна арка с надпис „На добър час!“. Сспециални аплодисменти от всички присъстващи имаше и за училищните преподаватели. Поздравления бяха отправени от училищния директор Росица Христова и от кмета на Община Кубрат Алкин Неби.

Песни изпълниха ученичките Венислава Георгиева, Илина Илиева и Хелин Байрактарова. Кратък поздравителен танц към присъстващите представиха абитуриенти от училищния танцов клуб „Валенс“ с ръководител г-жа Валентина Петрова, а признателни думи към своите съученици и учители отправи Ралица Георгиева. С пожелание за здраве, щастие и успех директорът лисна менче с вода. И тази година емоциите не бяха малко, но всички си обещаха да помнят и тачат училищните повели и завет. Сред присъстващите на събитието бяха още председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров и заместник-кметът Мирослав Йорданов. Засиленото полицейско присъствие в района продължи до освобождаване на уличните платна от автомобилния и хорски поток.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе