Забавна алея на игрите се появи в Кубратския парк

Днес 29 май 2020, СНЦ „Потомци на Дуло“, начело с Недялка Кирилова, започнаха реализирането на интересна идея, която съдържа образователни елементи и е предизвикателство към най-малките ползватели на градинския парк в Кубрат.

Докато се разхождат, забавляват и играят, любознайковците ще учат буквите, цифрите и зигзагообразна алея ще ги среща на определени участъци с най-различни игри от близкото минало като „Дама“, „Не се сърди човече“ и др. Ентусиазирани днес върху творческото предизвикателство работиха ученици, родители, членове на сдружението, които бързат, за да изненадат за 1 юни децата, които ще могат да се потопят в интерактивното пътешествие и приключение. Буквите са изписани и нарисувани с цвета на трибагреника, за да засили патриотичното чувство у подрастващите. Цифрите от 1 до 20 също ще бъдат изрисувани със свежи цветове. „Започнахме с това, но имаме още какво да предложим“, споделиха Недялка Кирилова и Гергана Лазарова (учител в професионалната гимназия) и благодариха на хората, дошли днес да рисуват с тях и да ги подкрепят. Надяват се положителните отзиви да са повече и да реализират стъпка по стъпка замисленото.

YouTube

Първата реакция на минувачите беше утвърдителна. Малки и големи се спираха да научат повече за това какво предстои и се радваха на свежите още от боята пресни буквички, като с радост ги назоваваха на глас.

В късния следобед Мирослав Йорданов, заместник-кмет на Община Кубрат, и председател на МКБППМН поздравиха ентусиастите и пожелаха идеята да има последователи и най-вече нарисуваното да бъде опазено и да се ползва с радост от децата и техните родители, които са и техните първи неформални учители.

Положителен отзвук дойде и от кмета на общината – Алкин Неби, който оцени високо образователно-възпитателната идея и призова гражданите да ценят и уважават всичко, което се прави за тях и припомни, „че опазването на съоръженията на обществени места е всеобща грижа и е отворен за всякакви креативни идеи, които внасят радост и свежинка в ежедневието на гражданите“.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе