Втора обновена детска градина в Кубратско

Представители на общинското ръководство, начело с кмета Алкин Неби, посетиха бившата детската градина „Осми март“ в с. Точилари – сега действаща база към Детска градина „Здравец“ в град Кубрат. Визитата на кубратския градоначалник бе по повод вече обновената материалната база на детското заведение в селото и стартирането на приема на разновъзрастовата група от десет деца. Това съобщават от пресцентъра на общинската администрация в Кубрат.

Гостите бяха посрещнати с питка и сол, а още в началото на срещата беше прерязана и лентичка. Сред присъстващите бяха председателят на общинския парламент Хюсеин Юмеров, заместник-кметът Мирослав Йорданов, кметът на Точилари Шуаиб Мехмед и Стефан Калинов – директор на Дирекция „Специализирана администрация“ към Общината. По време на посещението си гостите разгледаха обновената материална база и се запознаха с условията на работа на персонала.

YouTube

Към настоящия момент базата вече е снабдена с чисто нов котел за пелети и нова отоплителна инсталация. Извършено е цялостно освежаване на спалното помещение и детската занималня. Направена е смяна на подовата настилка с ламинат и е модернизирано осветлението според изискванията и стандартите. Благодарности към Община Кубрат отправиха директорът на Детска Градина No 1 „Здравец“ в Кубрат Анелия Димитрова и кмета на селото Шуаиб Мехмед. Те споделиха, че Общината е изиграла ключова роля за развитието и модернизирането на детското заведение в селото и допълниха, че родителите са изключително доволни от постигнатите резултати и ценни придобивки.

Кметът Неби посочи, че неговия екип продължава да работи усърдно в тази насока относно подобряването на материално-техническата база в детските градини на територията на общината и сподели, че това е изключителен труд, който наистина трябва да се цени и уважава. Кметът пожела на всички присъстващи най-вече здраве и ползотворна работа в името на децата. За базата в Точилари ще бъдат закупени още чисто нови легла, маси, детски столчета и дидактични шкафове за игра. Планува се и ремонт на детския санитарен възел. Тревните площи в двора на базата са прясно окосени и обработени с препарат.

„Базата е изцяло подготвена да приема деца отново, а персонала стриктно изпълнява противоепидемичните мерки и указания. За нас ще е истинско удоволствие отново да се наслаждаваме на детските радости и усмивки“, сподели директорката Анелия Димитрова.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе