Днес е Международният ден на блондинките

Днес светът отбелязва Международния ден на блондинките. Всяка година на този ден в много страни ще се състоят паради и конкурси за красота за русокоси красавици.

Първата известна блондинка в историята е богинята Афродита, получила златните си кичури като подарък от Зевс. Смята се, че блондинките са се появили за първи път на Земята преди около 11 000 години.

YouTube

Международният ден на блондинките се чества за първи път през 2006 г. Един от митовете, свързани с блондинките, е, че те може да изчезнат напълно до 2202 г., но учени успокояват, че това няма как да се случи.

Блондинките са обект на много научни изследвания. Според едно от тях на специалисти от университета Париж 10 – Нантер, при вида на блондинки мъжете загубват разсъдъка си. Друго, на експерти от университета в Куинсленд, Австралия, показва, че блондинките печелят седем процента повече пари от колежки с друг цвят на косата.

Сред естествените блондинки на света има немалко успешни писателки, учени, телевизионни водещи, журналистки.

За антипод на вечното клише за блондинката с малко глуповат имидж на сексбомба и нищо повече – Мерилин Монро, се смята известната холивудска актриса Шарън Стоун. Още на 13 години нейният коефициент за интелигентност е бил доста над средния – 154, тоест толкова, колкото е бил и на Алберт Айнщайн.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]viber

Върни се горе