Виртуален поход „По стъпките на Таньо войвода“ в Исперих

Без тържествени ритуали и препълнен площад премина 35-ят поход „По стъпките на четата на Таньо войвода“ в Исперих. Поради ситуацията, която пандемията COVID-19 наложи, тази година походът се реализира виртуално и единствено организаторите и малка група членове на Културно-просветно дружество „Родно Лудогорие“ ще преминат по стария хайдушки път на четниците в дните от 30 май до 2 юни.

В Исперих председателят на КПД „Родно Лудогорие“ д-р Анатолий Кънев и неговият син Васил Кънев, комендант на похода, се срещнаха с кмета на общината Белгин Шукри и зам-кметът Аксел Кючюк. Те засвидетелстваха своето уважение към подвига на четниците и техния войвода и поднесоха цветя пред паметника на хан Аспарух.

YouTube

С питка и мед, по стара българска традиция, ученици от професионалната гимназия по селско стопанство в града – традиционни участници в похода, и техният ръководител Мария Попова, посрещнаха гостите и изразиха своята почит към предците герои.

Кметът благодари на организаторите на похода, че въпреки противоепидемичната обстановка, в която се намираме, намериха начин да реализират прекрасната инициатива, която възпитава младите хора в дух на патриотизъм и любов към Родината.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе