Все повече фишинг атаки към домашни компютри

За все повече опити за фишинг атаки на електронните пощи, предупреждават от ГДБОП.

Киберпрестъпници източват пари и чрез фалшиви магазини за онлайн пазаруване. Лесна мишена за измамниците са домашните компютри, които не са достатъчно добре защитени.

Все повече са опитите на киберпрестъпници да източат банкови сметки чрез фишинг страници. Схемата е обичайна – получавате писмо на електронната си поща от името на банка, с което Ви приканват да влезете в посочена интернет страница.

„Тя наподобява или е абсолютно идентична със страницата на банковата институция, където потребителят се приканва да въведе потребителско име и парола за банкиране за достъп до банковите институции, които впоследствие се използват от организираната престъпност. Ако това писмо, спам атаката, съдържа прикачен файл, отварянето активира зловреден код, който се инсталира на компютъра и компютърът става абсолютно уязвим“, това съобщава Явор Колев – директор на отдел „Киберпрестъпност“ към ГДБОП.

От ГДБОП предупреждават и за фалшиви онлайн магазини, които изчезват след като се плати избран продукт. Специалистите съветват да се използват надеждни антивирусни програми.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе