В деня на детето ръководството на Община Исперих награди участнците в общинския онлайн конкурс по случай 24 май

В Международния ден на детето на централния площад в града ръководството на Община Исперих награди участниците в общинския онлайн конкурс, който се проведе по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост.

В празничния ден Община Исперих осигури пъстри балони и трибагреници за всички присъстващи. Под звуците на детска музика децата и учениците получиха грамоти и предметни награди за своите вдъхновяващи рецитаторски изпълнения, посветени на празника на буквите и културата. Участниците получиха своите награди лично от кмета на община Исперих инж. Белгин Шукри, председателя на Общинския съвет Бейти Бекир и зам.-кметовете Аксел Кючюк и Ариф Ахмед.

YouTube

В своето обръщение към присъстващите кметът на общината изрази радостта и признателността си към участниците и техните учители и родители, благодарение на които, въпреки епидемичната обстановка, която наложи отмяна на всички традиционни прояви за празника, макар и онлайн, обществеността успя да усети духа на деня. „Фактът, че днес на този площад сме заобиколени от толкова много усмихнати лица, е ярък знак, че тук живеят будни и съзнателни млади хора. Хора, които един ден ще бъдат основата на това общество“, каза още градоначалникът.

В онлайн конкурса, който се проведе под надслов „Напред! Науката е слънце!“, участие със свои видеозаписи взеха 79 деца и ученици от детските градини и училищата в общината. Те се състезаваха в четири категории, според възрастта си. Децата от детските градини и учениците от 1 до 7 клас рецитираха стихотворения, а учениците от гимназиите трябваше да изпратят свой авторски поздрав или свое авторско послание за празничния ден. Условието беше всички творби да бъдат посветени на деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, а целта на конкурса – да мотивира младите да научат повече за историята и създателите на славянската писменост, да популяризира българската литература сред подрастващото поколение и да пробуди национално самочувствие.

Във всяка възрастова категория бяха отличени трите най-добри изпълнения, раздадени бяха и поощрителни награди.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

dm petroleum

Върни се горе