Павел Върба: Искам да си върнем на Левски за отпадането от турнира за Купата на България

Треньорът на Лудогорец Павел Върба даде пресконференция онлайн преди мача с Левски в петък, с който се рестартира първенството в efbet Лига след близо 3 месеца прекъсване. Чешкият специалист е оптимист преди двубоя със „сините“ на стадион „Георги Аспарухов“. 

Ситуацията в Левски е техен проблем, не мислим за нея. Съсредоточаваме се върху нашия план и върху това да се представим добре. Всяка точка, която печелим ни доближава до титлата“, категоричен е Върба. „Не знам каква е ситуацията в Левски, Не знам как ще се отрази това на играчите на Левски. Мога да кажа каква е ситуацията при нас. Ситуацията в Разград е добра, футболистите очакват с нетърпение мача и се надявам да се представим добре. Както ние, така и никой друг в Европа, не е изпадал в такава ситуация. Едва ли можем да кажем как ще се развие първенството. Ние се подготвихме добре, направихме всичко на-добро, за да влязат играчите добре в първенството. Разбира се това ще си проличи в мачовете. Ние правим и ще направим всичко възможно те да бъдат в оптимална форма до края на сезона”, каза още чешкият специалист.

Върба се върна към двубоя за Купата на България между двата тима през февруари, в който Левски спечеи с дузпи, въпреки че Лудогорец игра отлично 120 минути.

Знаете много добре, че след всеки мач винаги се помни резултатът, а не се помни играта. В предишния сблъсък Левски победи след дузпи и продължи напред. Може би това ще е още един стимул за нас да излезем здраво в този мач и да спечелим, за да си върнем за загубата и отпадането от турнира за Купата“, продължи Върба.

Треньорът на Лудогорец коментира дългата пауза в световния футбол заради коронавируса.

„Никой не е изпадал в такава ситуация, толкова дълга пауза, която наруши ритъма на отборите. Ние имаме достатъчно футболисти, които можем да използваме в различни мачове, така че мисля, че това ще бъде един от плюсовете ни до края на сезона. Може би отборите, които разполагат с 14-15 футболисти ще имат сериозни проблеми, защото предстоят много мачове за кратък период. В Германия имаше редица мускулни проблеми още след първия кръг, това може да бъде проблем.“

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Присъедини се към нашите Facebook групи

Новини Разград
Новини Завет
Новини Исперих
Новини Кубрат
Новини Лозница
Новини Цар Калоян
Новини за Лудогорец
ЖК "Орел" - гр. Разград
кв. Бели лом - Разград
ЖК "Освобождение" - Разград
Новини - Североизточна България
Пътна обстановка и ПТП-та в област Разград
Върни се горе