Напредва изграждането на преминаващото през област Разград трасе на газопровода „Балкански поток”

 Днес, 9 юни 2020 г., Областният управител на област Разград Гюнай Хюсмен и заместник областните управители Нурие Црънгалова и Евгени Драганов посетиха строителната площадка в района на село Трапище, община Лозница, където в момента се реализира проект за изграждане на българския участък от газопровода „Балкански поток”.

YouTube

Трасето на преносния газопровод с геостратегическо значение ще премине през землищата на 11 области – Варна, Шумен, Разград, Търговище, Русе, Велико Търново, Ловеч, Плевен, Враца, Монтана и Видин.

Ръководителите на строителния обект запознаха ръководството на Областна администрация Разград със спецификата на строителните работи и с напредъка при изпълнението на проекта и показаха многобройната модерна строителна техника, която е концентрирана в база до село Трапище. „Проектът се изпълнява по план. Към момента се подготвят работните площадки. Изпълняват се много процедури, които са задължителни. Спазват се строги правила за безопасност на труда.“, отбелязаха те. В изпълнението на проекта са включени редица чуждестранни специалисти.

Областният управител заяви, че реализацията на големи инфраструктурни проекти на територията на област Разград като изграждането на газопровода и на автомагистрала „Хемус” допринася за социално-икономическото развитие на региона и на страната ни. Успешното изпълнение на тези проекти е един от основните приоритети в политиката на правителството и на премиера Бойко Борисов.

Г-н Гюнай Хюсмен посочи, че реализацията на огромния по мащабите си инфраструктурен проект е раздвижила икономиката в област Разград след застоя през последните месеци, поради извънредната ситуация с коронавируса и допринася за създаване на заетост в областта ни. При изпълнението на строителните дейности в момента са наети голям брой специалисти и общи работници от област Разтрад.

 Той изрази увереност, че строителството ще се извърши качествено и в срок и декларира готовност за подкрепа при реализацията на проекта.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе