Здравният министър издаде нови заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка

Здравният министър издаде четири заповеди във връзка с удължаването на извънредната епидемична обстановка от 15 юни до 30 юни т.г.

Удължават извънредната епидемична обстановка до края на юни

YouTube

Едно от решенията гласи, че до края на месеца не се разрешават посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощни барове и клубове.

Четвъртата заповед касае задължителната изолация и/или болнично лечение при потвърдени случаи на COVID-19, както и карантинирането на контактните лица. Основното в тази заповед е, че след изписване от лечебното заведение, лицата, диагностицирани с COVID-19, остават 14, а не 28 дни в домашна изолация. Издадените към момента на влизане в сила на тази заповед предписания, с които е предписана задължителна изолация от 28 дни в домашни условия, се отменят със заповед на директора на съответната регионална здравна инспекция, след изтичане на 14-дневна задължителна изолация и при получаване на един отрицателен резултат от проведено изследване по метода на полимеразно верижна реакция за доказване на COVID-19.

Носенето на маска или друго предпазно средство остава задължително в обществения транспорт, в аптеки и лечебни заведения.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе