Българин е арестуван във Франция след извършени 151 обира

Българин, заподозрян, че е извършил най-малко 150 обира във Франция от 2011 г., като половината са в град Лион и района му, е арестуван от френската полиция.

Мъжът е на 52 години. Той е бил арестуван миналия четвъртък в Ман, в централната западна част на страната. Предявени са му обвинения и е поставен в предварителния арест, след като днес се яви в съда в Лион. Мъжът е действал и в Дижон, Нарбон, Монпелие и на други места. Още от 2014 г. следователите от департамента в Рон са открили повтарящ се ДНК профил на местопрестъпленията.

През 2018 г. съсед на жертва на обир в Брон, в покрайнините на Лион, е подал сигнал за микробус в района по време на обира. Информацията се оказала ценна за разследващите и заподозреният бил открит в социалните мрежи благодарение на проследяването на използването на цифрови технологии, сред които и таблет, открит в България.

Мъжът е бил известен на полицията в Румъния и България, но не и във Франция. В дома му в Ман са открити огнестрелно оръжие и цял арсенал, нужен на перфектните обирджии. Българският граждани е признал вината си по 151 престъпления, от които 73 в района на Лион.

Източник: Франс прес

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]Върни се горе