Подходящ ли е гранитогресът за банята

Гранитогресът като средство за подова настилка в банята е познат от десетки години и до днес все още се използва. Защо ли е така? На какво се дължи тази негова популярност? Наистина ли е толкова качествен, издръжлив на различни въздействия и дълготраен? Какви видове се предлагат в онлайн магазина на Gaudi DS?

Какви са предимствата на гранитните настилки в банята

Технологиите по производството на качествения гранитогрес за баня днес значително се е подобрила и това с пълна сила важи и за техническите характеристики. Съвременните решения притежават както естествени, така и изкуствени материали, водещи до създаването на изключително здрави и невероятно красиви плочки за баня. Здравината идва от пресоването им в суров вид под високо налягане и термичната им обработка след това. Така се получава един изключително устойчив на различни външния влияния материал.

YouTube

Разнообразието на гранитогрес за баня днес е толкова голямо, че едва ли има вкус, който не може да бъде задоволен. Без значение дали харесвате едноцветните тъмни или контрастни нюанси или предпочитате комбинация от такива – това вече не е проблем. Съществуват различни видове текстури и цветни, гланцирани и матови, глазирани и полирани покрития за всяко Ваше предпочитание. Съвременният гранитогрес е изключително атрактивен с възможност за употреба на релефни покрития и имитация на камък или дърво.

Устойчиви на надраскване и топлина

Гранитогресът за баня през десетките си години на съществуване е запазил своята актуалност и до момента, защото той е изключително устойчив на надрасквания и странични физически въздействия. В същото време, продуктите от този материал са невероятно стилни, фини и атрактивни. 

Здравината на гранитогреса идва от невероятната плътност и монолитност на продукта, поради неговата силна пресованост в процеса на производство. Той е с безпореста структура, а термичната обработка още повече е споила отделните частици на този материал, правейки го невероятно здрав и дълготраен, лесен за почистване и поддръжка. Възможността за добавяне на различни видове прелестни покрития позволява при правилен подбор да създадете една невероятно съвременна и уютна баня.

Какви видове са най-предпочитани в Gauidi DS

Въпреки огромното разнообразие от предложения, най-предпочитани сред клиентите ни си остават следните видове:

  • с имитация на дърво, мрамор, гранит – като най-премиални покрития, създаващи усещане за уют, топлина и лукс;
  • с матирана повърхност – тя не позволява замърсяванията да са толкова видими и набиващи се на око, както е при гланцираната повърхност;
  • с полирана повърхност – другият най-предпочитан вид, който създава огледален ефект и визуално позволява да се разшири пространството в помещението.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе